Ads Top

Verzekeringsspel Fix je Risk in nieuw ‘digitaal jasje’

Het Verbond van Verzekeraars heeft in aanloop naar de Week van het geld, dit jaar van 27 tot en met 31 maart, speciaal voor de verzekeringslessen een nieuw digitaal Fix je Risk-spel ontwikkeld.

Opnieuw staan honderden medewerkers van verzekeringsmaatschappijen die week met dit spel in de hoogste groepen van basisscholen in heel Nederland voor de klas. De ‘gastlessenteller’ staat inmiddels op ruim 500.

Het voornaamste doel van de Week van het geld, een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken met het Verbond als partner, is kinderen al op jonge leeftijd leren omgaan met geld en risico’s.

De nieuwe ‘digiles’ Fix je Risk vervangt het bordspel dat voorgaande jaren werd gebruikt. Pilotlessen sloegen zeer aan – en inmiddels is ook vanuit het buitenland veel interesse getoond in het spel. Leerlingen van de groepen zeven en acht krijgen eerst een korte introductie over verzekeren, zoals uitleg over de begrippen polis en premie. Het accent ligt vooral op de verschillende soorten risico’s en de kans daarop.

De digitale Fix je Risk-les spelen de leerlingen op basis van drie verschillende situaties (een verjaardag, het schoolkamp en een sportdag). Ze leren inschatten wat er kan gebeuren en hoe groot de schadepost in dat geval is. In teamverband beslissen ze vervolgens of ze zich wel of niet willen verzekeren en welke polissen ze eventueel nodig hebben. De teams kunnen maximaal twee van de vier optionele verzekeringen kiezen en moeten dus in onderling overleg kritisch zijn. Wat er vervolgens in het digispel gebeurt is dankzij het ‘rad van gebeurtenissen’ nooit hetzelfde, net als in het echte leven.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.