Ads Top

AFM waarschuwt voor Neptune Bank, Loan Syndicate en andere illegale kredietaanbieders

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt consumenten voor online aanbieders die via www.neptunebank.com en www.loansyndicate.net leningen verstrekken terwijl ze daar geen vergunning voor hebben. Vergelijkbare websites (www.trifoliumbank.com en www.minervadirect.com) boden diezelfde mogelijkheid, maar zijn nu niet meer bereikbaar. Consumenten kunnen gemakkelijk lenen van deze geldschieters. De kans is echter groot dat de lening niet wordt verstrekt, terwijl er wel een vooruitbetaling - veelal verzekeringspremie genoemd - door klanten is betaald. Dit geld zijn ze dan kwijt.

Via e-mail en Nederlandstalige websites worden door de illegale kredietaanbieders, die opereren onder de namen: Neptune Bank / Neptune Financieringen en Loan Syndicate / LS Financiering nog steeds leningen aangeboden.

Tot voor kort deden Trifolium Bank / 3Folium-Go en Minerva Direct / MDC Financiering dat ook. Op hun websites laten (Neptune Bank / Neptune Financieringen en Loan Syndicate / LS Financiering) en lieten (Trifolium Bank / 3Folium-Go en Minerva Direct / MDC Financiering) ze weten in Australië gevestigd te zijn, maar het lijkt erop dat het fictieve bedrijven zijn. Dit blijkt onder andere uit het ontbreken van de bedrijven in de Nederlandse en Australische handelsregisters.
Voor het aanbieden van consumptief krediet in Nederland is een vergunning van de AFM verplicht. Kredietaanbieders moeten zich aan de regels houden zoals een maximale rente en voldoen aan de vereisten voor een integere bedrijfsvoering.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.