Ads Top

Miljardste contactloze betaling bij bloemenkiosk

Op donderdag 23 maart 2017 is bij bloemenkiosk Alice tussen Amstelveen en Amsterdam een nieuwe mijlpaal gevierd: de miljardste contactloze betaling. Het aantal contactloze betalingen is sinds de invoering in 2014 explosief toegenomen. De miljardste contactloze betaling deed er minder dan drie jaar over. Nadat pinnen aan de toonbank in 1990 werd geïntroduceerd, duurde het tot 1997 voordat de miljardste pinbetaling werd gedaan.

Steeds meer Nederlanders betalen snel en gemakkelijk door hun betaalpas of mobiele telefoon kort tegen de betaalautomaat te houden. Bij bedragen tot en met 25 euro gaat dat meestal zonder pincode.

De bloemenkiosk heeft al meer dan tien jaar een pinautomaat. Zeven van de tien klanten betalen inmiddels door te pinnen. Toen de oude pinautomaat vervangen moest worden, heeft winkeleigenaar Ton Jansen van Gaalen meteen een contactloze automaat in huis gehaald.


Tweederde van alle Nederlandse betaalterminals is inmiddels geschikt om contactloos te betalen. In 2020 moeten alle betaalautomaten contactloos betalen ondersteunen. Op dit moment zijn meer dan 19 miljoen contactloze betaalinstrumenten (betaalpassen en telefoons met betaalapp) in omloop.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.