Ads Top

Rabobank investeert in Peaks: de nieuwste innovatie op het gebied van beleggen

Binnenkort kun je beleggen met je wisselgeld. Deze zomer lanceert Peaks de eerste mobiele app waarmee je eenvoudig je wisselgeld kunt beleggen. Dit is al mogelijk vanaf 1 euro.

Het idee achter de app is simpel: gebruikers linken hun betaalrekening aan Peaks en bij iedere pinbetaling rondt Peaks het bedrag af naar de volgende euro. Zo zet de gebruiker automatisch geld opzij, dat de gebruiker vervolgens belegt in de door hem of haar gekozen indextrackers (ETF’s). Dit maakt de kans om vermogen op te bouwen toegankelijk voor iedereen. Peaks is opgericht door Sijbrand Tieleman, Tom Arends en Rutger Beens en is tot stand gekomen met financiële steun van Rabobank.

Sijbrand Tieleman: “Spaarrentes zijn historisch laag, studenten moeten lenen om te kunnen studeren en de pensioenen voor onze oude dag worden steeds minder zeker. Hierdoor stijgt de druk voor vooral jonge mensen om zelf de verantwoordelijkheid voor de eigen financiën te nemen. Peaks wil hen hierbij helpen. Want beleggen en zo de kans op vermogen opbouwen moet voor iedereen een mogelijkheid zijn. Zo kan ieder individu het gevoel van financiële vrijheid ervaren, of je nu wel of geen kennis van beleggen hebt.”

Als gebruiker van de app kies je zelf een risicoprofiel en kun je ieder moment zien hoe het ervoor staat met je persoonlijke beleggingsresultaten. Daarnaast biedt Peaks eenvoudig te begrijpen informatie over beleggen en signaleert de app wanneer het slim is om extra geld opzij te zetten of juist gas terug te nemen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.