Ads Top

Banken helpen ouderen met financiële weerbaarheid

Nederlandse banken benaderen hun klanten regelmatig met tips over hoe zij veilig kunnen bankieren. Met name ouderen kunnen op verschillende manieren financieel kwetsbaar zijn. Speciaal voor de oudere doelgroep worden daarom voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd en zijn er speciale producten ontwikkeld.

Zo zijn er vorig jaar door het ministerie van Veiligheid & Justitie samen met de banken, ouderenbonden en diverse bedrijven verspreid door het land vier informatiebijeenkomsten voor senioren georganiseerd waar zij via interactieve workshops informatie kregen over een breed scala aan veiligheidsthema’s, waaronder veilig bankieren voor ouderen.

In samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werken de gezamenlijke banken, verenigd in de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), momenteel ook aan een folder waarin een aantal van deze maatregelen en tips op een rijtje zijn gezet met als doel om financieel misbruik van ouderen te voorkomen. Verder wordt geparticipeerd in de Brede Alliantie Veilig financieel ouder worden, onder voorzitterschap van Saskia Stuiveling.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.