Ads Top

Juridische fusie voor Stichting Pensioenfonds RBS Nederland en Centraal Beheer APF een feit

Het pensioenfonds van Royal Bank of Schotland (RBS) Nederland is met een beheerd vermogen van ruim 775 miljoen euro een juridische fusie aangegaan met het Centraal Beheer APF. De fusie is een feit per 1 maart 2017.


Stichting Pensioenfonds RBS Nederland kondigde vorig jaar al aan te kiezen voor het Centraal Beheer APF na een onderzoek onder 6 APF-en. Een van de extra argumenten van RBS om te kiezen voor het Centraal Beheer APF was dat dit APF als enige open stond voor een juridische fusie.

“Fusie geeft vooraf duidelijkheid in plaats van werk achteraf” zegt Jacco Heemskerk, uitvoerend bestuurder van Stichting Pensioenfonds RBS Nederland (Pensioenfonds RBS). Tegen deze achtergrond gaf Pensioenfonds RBS er de voorkeur aan om via een juridische fusie toe te treden tot het Centraal Beheer APF. In de fusiestukken is vastgelegd dat het vermogen van het Pensioenfonds RBS opgaat in een eigen kring. Centraal Beheer APF heeft een nieuwe collectiviteitkring gevormd die exclusief geldt voor (gewezen) deelnemers en gepensioneerden van RBS.

“Liquidatie en collectieve waardeoverdracht is de bekende weg naar Rome. Pensioenfondsen aarzelen om via een juridische fusie samen op te trekken. Die route heeft echter belangrijke voordelen, óók voor een ondernemingspensioenfonds en een APF.”, aldus Jacco Heemskerk. “Dit is de bekroning op een periode van intensieve samenwerking!” zegt Huub Hannen, voorzitter van het Centraal Beheer APF.

Zowel het bestuur van Pensioenfonds RBS als het bestuur van Centraal Beheer APF is blij met het formele moment van fusie en ziet vol vertrouwen uit naar de toekomst. Een toekomstbestendig pensioen is voor de deelnemers geborgd en de belangrijke waarden en uitgangspunten van het RBS Pensioenfonds blijven bestaan.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.