Ads Top

'Achmea heeft verantwoord beleggingsbeleid'

Achmea valt positief op in onderzoek van vredesorganisatie Pax. Pax onderzocht in welke mate de top tien levensverzekeraars - die actief zijn op de Nederlandse markt - investeren in bedrijven die wapens en wapensystemen leveren aan Saoedi-Arabië. Achmea heeft geen belangen daarin.

Als institutioneel belegger wil Achmea maatschappelijk verantwoord beleggen. Dit om invloed uit te oefenen op het gedrag van ondernemingen waarin zij belegt. Liesbeth van de Kruit, directeur MVO: “Omdat het beleggen van de premiegelden van onze klanten een belangrijk onderdeel uitmaakt van ons ondernemerschap, wil Achmea dat op een maatschappelijk verantwoorde manier doen. Met respect voor mensen en de leefomgeving.”

Vanuit de coöperatieve achtergrond van Achmea zijn sociale thema’s belangrijk. Liesbeth: “Mensenrechten en arbeidsrechten krijgen extra aandacht. Ook hechten we groot belang aan de mondiale beheersing van klimaatverandering. Verder is gezondheid voor ons een zeer belangrijk thema. Als grootste Nederlandse zorgverzekeraar hebben wij fundamenteel onoverkomelijke bezwaren om te beleggen in de tabaksindustrie, wegens de ernstig negatieve uitwerking van het gebruik van tabak op de gezondheid.

Achmea heeft principiële bezwaren tegen het beleggen in de ontwikkeling, productie en verkoop van controversiële wapens. Dit geldt trouwens ook voor kernwapens, die officieel niet als controversieel worden beschouwd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.