Ads Top

Rabobank biedt zzp’ers helpende hand bij boekhouding

De boekhouding is een zorg voor veel zzp’ers. De financiële administratie kost tijd of geld en geeft vaak stress, naast het binnenhalen van opdrachten. Met Tellow biedt Rabobank zelfstandige ondernemers een helpende hand. Tellow is een grotendeels geautomatiseerde boekhouding die direct is gekoppeld aan de bankrekening.

Een zzp’er is al gauw tien procent van zijn werktijd kwijt aan zijn financiële administratie. “Tijd die hij beter kan besteden”, aldus Bart Leurs, Head of Fintech & Innovatie bij de Rabobank. “De directe koppeling met de bankrekening maakt boekhouden een stuk makkelijker. Zo kan Tellow direct na een betaling een pushbericht op de mobiel sturen, met het verzoek de bon te scannen. Die wordt gekoppeld aan de transactie en binnen enkele uren zijn de gegevens verwerkt in de boekhouding. De ondernemer hoeft zelf alleen nog de voorgestelde koppelingen te checken. Via de website kan hij vervolgens de BTW-aangifte verzenden. Daarmee gaat Tellow verder dan andere boekhoudoplossingen.”

Andere opties zijn onder meer het versturen van facturen vanuit app en website en een seintje voor het sturen van een herinnering voor een niet op tijd betaalde factuur.

Tellow is een technische innovatie, die voortkomt uit het innovatieprogramma van de Rabobank,
Moonshots. Met Moonshots worden innovatieve ideeën van eigen medewerkers intern ontwikkeld en voorbereid voor lancering op de markt.

Tellow is afgelopen jaar ontwikkeld en uitgebreid getest onder zowel ondernemers als boekhouders. “Vooral het automatiseren van handmatige processen, zoals het invoeren van bonnen, is een enorme vooruitgang voor ondernemers”, zegt Bart Leurs. “Met het feit dat alles binnen één platform kan, komen we tegemoet aan een belangrijke wens van deze klantgroep.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.