Ads Top

Tien Arnhemse organisaties tekenen tegen schuldenstress

Vrijwel alle schuldeisers die vaste lasten innen van Arnhemse huishoudens, hebben getekend voor de proeftuin Vroegsignalering Risicovolle Schulden. Het gaat om Menzis, NUON, Vitens, de woningcorporaties Volkshuisvesting, Vivare en Portaal en de gemeente Arnhem zelf.
Ook Rijnstad, VGGM en het Bureau Krediet Registratie tekenden mee.

Met de methode ‘Vroeg eropaf’ willen de partijen gezamenlijk voorkomen dat problematische schulden in gezinnen ontstaan. Het niet betalen van de vaste lasten is een belangrijk eerste signaal dat laat zien dat de financiële situatie zorgelijk is. Door dit te onderkennen en er letterlijk op af te gaan, kunnen problemen worden voorkomen. De betreffende huishoudens krijgen passende schulddienstverlening aangeboden.

De huisbezoeken bij adressen waar een zorgelijke financiële situatie dreigt, worden gedaan door medewerkers van welzijnsorganisatie Rijnstad. Het is de bedoeling om op 1 april in drie wijken te starten, namelijk Presikhaaf, Geitenkamp en Malburgen. In de zomer vindt een evaluatie plaats, waarna de aanpak over de rest van de stad kan worden uitgerold. VGGM en het Bureau Krediet Registratie uit Tiel verzorgen de administratieve kant.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.