Ads Top

Triodos voert verdere integratie duurzame en financiële beleggingsbeslissingen in SRI door

Triodos wil haar activiteiten op het gebied van duurzaam beleggen in beursgenoteerde bedrijven (SRI) verder versterken door de duurzame en financiële analyse in het beleggingsproces te integreren.

Triodos zal dat doen door de asset management activiteiten voor haar SRI-propositie in huis te halen. Daarnaast zullen de engagementactiviteiten met beursgenoteerde bedrijven verder worden geïntensiveerd met als doel het maximaliseren van positieve verandering. Deze geïntensiveerde en meer geïntegreerde aanpak zal van toepassing zijn op zowel de vier Triodos SRI-fondsen, te weten Triodos Sustainable Pioneer Fund, Triodos Sustainable Mixed Fund, Triodos Sustainable Equity Fund en Triodos Sustainable Bond Fund, als voor het discretionair vermogensbeheer van Triodos Private Banking Nederland. Het resultaat hiervan is dat het uitbesteden van de asset management activiteiten bij Delta Lloyd Asset Management en Triodos MeesPierson in 2018 gefaseerd beëindigd zal worden. Deze ontwikkeling is niet van toepassing op de Triodos Bank Private Banking diensten in België, die in samenwerking met Puilaetco Dewaay Private Bankers worden aangeboden.

Triodos MeesPierson, de joint venture tussen Triodos Bank Private Banking en ABN AMRO MeesPierson zal per 1 januari 2018 overgaan in de beide moederbedrijven, onder voorbehoud van relevante goedkeuringen van de toezichthouder. Albert van Zadelhoff, Algemeen Directeur Triodos Bank Private Banking: “De samenwerking tussen Triodos en ABN AMRO startte in 2005, in een tijd dat duurzaam beleggen nog onbewezen was en speciale aandacht nodig was om deze vorm van beleggen tot volledige wasdom te laten komen. Gezien de sterke ontwikkeling van de sector, zijn zowel ABN AMRO MeesPierson als Triodos Bank Private Banking van mening dat de tijd nu rijp is om hun opgedane ervaring met duurzaam beleggen verder uit te bouwen binnen de eigen organisatie.”

De SRI asset managementactiviteiten zullen onderdeel gaan uit maken van Triodos Investment Management. Marilou van Golstein Brouwers, bestuursvoorzitter van Triodos Investment Management: “Al sinds de jaren 90 heeft Triodos Investment Management een belangrijke bijdrage geleverd aan het algemeen geaccepteerd worden van SRI in de beleggingsindustrie. Gezien de huidige omvang van onze SRI-fondsen en discretionair vermogensbeheer voor Triodos’ Private Banking klanten, zijn we nu goed gepositioneerd om deze stap te nemen en onze koplopersrol verder uit te bouwen. Zowel Marilou van Golstein Brouwers als Jacco Maters, Algemeen Directeur van Delta Lloyd Asset Management vertrouwen op de solide en langlopende relatie van beide bedrijven bij de implementatie van deze stap. “De bestaande en goede samenwerking vormt een sterke basis voor de aankomende transitieperiode.“

In aanvulling op het bestaande en zeer ervaren duurzame researchteam, zal Triodos Investment Management het SRI asset management-team – geleid door Erik Breen, sinds 2013 bij Triodos Investment Management in dienst – verder uitbouwen door het aantrekken van ervaren asset managers met bewezen kwaliteiten op dit vlak. Dit proces is voorspoedig begonnen met het aannemen van William de Vries, voormalig Hoofd Core Fixed Income bij Kempen Capital Management, per 1 januari 2017 en Hans Stegeman, voormalig Hoofd-Econoom Nederland bij Rabobank, per 1 februari 2017.

In lijn met haar track record zal Triodos duurzame beleggingsoplossingen blijven leveren in combinatie met een concurrerend lange termijn financieel rendement. Deze meer geïntegreerde SRI-beleggingspropositie zal bijdragen aan een sterk en krachtig beroep op duurzaam ondernemerschap namens onze klanten en stakeholders, in lijn met Triodos’ overtuiging, beleggingsbesluiten en engagementactiviteiten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.