Ads Top

Triodos Bank aangesloten bij De Nederlandse Klimaatcoalitie

Begin november heeft Triodos Bank tijdens het Nationale Sustainability Congres in 't Spant in Bussum samen met een aantal andere bedrijven een handtekening gezet onder de Nederlandse Klimaatcoalitie. Met het ondertekenen van dit initiatief onderstrepen we het belang van dit soort initiatieven die bijdragen aan het vergroten van het bewustzijn over klimaatverandering en de rol die we daarin spelen. Als individu, als bedrijf en als maatschappij.

Jacco Minnaar, Directeur Energie & Klimaat, die namens Triodos Bank zijn handtekening zette:"Triodos Bank zet zich al meer dan 30 jaar in voor het vergroten van het aandeel duurzame energie. De Nederlandse Klimaatcoalitie en andere initiatieven in relatie met de klimaattop in Parijs, vergroten het bewustzijn van de noodzaak om nu echt in actie te komen tegen klimaatverandering. Voor Triodos Bank is dit een stimulans om met investeerders, projectontwikkelaars en andere betrokken partijen het tempo van de transitie verder te versnellen."

De Nederlandse Klimaatcoalitie is een initiatief van MVO Nederland, Natuur & Milieu, Klimaatverbond Nederland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het doel van de coalitie is om, samen met andere organisaties, versneld werk te maken van een klimaatneutrale samenleving. Sinds de start hebben ruim 300 organisaties, instellingen, overheden, NGO's zich aangesloten en toegezegd uiterlijk voor 2050 een klimaatneutrale bedrijfsvoering te realiseren. Deelnemers formuleren een stevige ambitie voor 2020 en vullen hiervoor een nul-meting in, de Klimaatbarometer. Deze Klimaatbarometer geeft inzicht in de gezamenlijke CO2-uitstoot en de besparing.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.