Ads Top

ABN AMRO al open voor zzp-er na één jaar zelfstandigheid

De overgrote meerderheid van zelfstandigen zonder personeel (zzp-ers) denkt dat het moeilijk tot onmogelijk is om een hypotheek te krijgen bij een bank als ze nu een huis zouden willen kopen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van ABN AMRO onder zzp-ers. In werkelijkheid ligt dit anders: Zzp’ers zijn bij ABN AMRO al welkom voor een hypotheekgesprek vanaf één jaar zelfstandigheid.

Gevraagd naar hoe gemakkelijk het zou zijn om nu een hypotheek te krijgen voor een huis, schat 37% dat in als onmogelijk. Nog eens 26% noemt het zeer moeilijk en 28% moeilijk.

Frans Woelders, Algemeen Directeur Retail ABN AMRO: ‘We vinden het jammer dat zoveel zzp-ers zich niet gehoord voelen als het gaat om hun hypotheekwensen. Wij zien genoeg ruimte om deze groep ondernemers nu wel kansen te bieden op een hypotheek. Zo kan na één jaar ondernemen al 75% van het zzp-inkomen worden meegenomen voor de berekening van de hypotheek.’

Veel zzp-ers staan er professioneel en financieel prima voor, zo blijkt ook uit eigen onderzoek van ABN AMRO onder klanten. Bovendien ziet de bank geen afwijkend betaalgedrag tussen klanten met een vast contract en ZZP-ers.
De bank wil de komende tijd extra aandacht geven aan zzp-ers en heeft daarvoor de afgelopen tijd haar adviseurs speciaal getraind om te luisteren naar de behoeftes van zzp-ers en mee te denken over de mogelijkheden die er voor hen weldegelijk zijn bij de bank.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.