Ads Top

'Premiestijging Zilveren Kruis hoger dan gemiddeld'

Een aantal zorgverzekeraars heeft afgelopen dinsdag hun premie bekend gemaakt, meldt vergelijken-zorgverzekering.net. De gemiddelde premiestijging is € 3,98 van de zorgverzekeraars die bekend zijn. Zilveren Kruis heeft de premie met € 7,00 verhoogd voor 2016.

Zilveren Kruis laat één van de grotere premiestijgingen zien en dat terwijl ze flinke reserves hebben. Toch geeft Zilveren Kruis aan in 2015 wel een deel terug te hebben gegeven van de reserves. Dit was in totaal € 290 miljoen. Van al het geld dat de zorgverzekeraar binnenkrijgt voor de basisverzekering, houdt deze gemiddeld minder dan twee procent over als reserves. Deze reserves behoren ook te dienen als een financiële buffer. De Nederlandsche Bank stelt zorgverzekeraars namelijk wettelijk verplicht om een minimale buffer aan te houden. Zorgverzekeraars kunnen namelijk ook onverwachte kosten tegenkomen.

Menzis was er dinsdag als eerste bij om de premie bekend te maken aan de bevolking. Menzis lukt het ook om de voordeligste polis niet te laten stijgen. Ook in 2016 is de premie die betaald moet worden voor Menzis Basis Voordelig € 90,75.

Ondanks dat Menzis totaal € 312 miljoen inzet om een premieverhoging te voorkomen, is het ze dit jaar toch niet volledig gelukt. Dit heeft te maken met het duurder worden van behandelingen en dat er meer behandelingen vanuit het basispakket worden vergoed. Er worden niet alleen meer behandelingen vergoed, maar ook meer medicijnen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.