Ads Top

Ditzo toch weer in zee met vergelijkingssites?

Begin dit jaar stopte internetverzekeraar Ditzo de samenwerking met vergelijkingssites. Want volgens deze verzekeraar is de consument zelf de enige echte onafhankelijke vergelijker. Maar het lijkt erop dat Ditzo hier nu, na ruim een half jaar, op terug komt en toch weer met vergelijkingssites in zee gaat. Kunnen verzekeraars toch niet zonder de verkoop via vergelijkingssites of heeft Ditzo hier misschien een andere reden voor?

Ditzo wilde met het uitsluiten van vergelijkingssites een statement maken en een discussie op gang brengen. Uit onderzoek van Ditzo en Blauw Research bleek namelijk dat consumenten vergelijken belangrijk vinden, maar niet goed op de hoogte zijn van de precieze werking tussen verzekeraars en vergelijkingssites. Door te stoppen met het aanbieden van verzekeringen via vergelijkingssites nam Ditzo een risico. De opbrengsten hiervan omvatten een groot deel van de totale verkoop. Maar het geld dat daardoor bespaard zou worden, werd gebruikt om hun eigen premies te verlagen.

Maar waarom wil Ditzo nu toch wel weer in zee gaan met affiliatie- en vergelijkingssites? Komt dit doordat het aantal online verkopen flink terug is gelopen? Of was het Ditzo alleen maar te doen om de onafhankelijkheid van de vele vergelijkers even ter discussie te stellen. Verzekering.nl gaat uit van het eerste, maar heeft tot op heden nog geen toelichting van de internetverzekeraar mogen ontvangen.

Zeker is in ieder geval dat de banden met uitgevers en vergelijkingssites in het komende zorgseizoen in kleine stapjes worden aangehaald. Deze online activiteiten breiden zich vervolgens langzaam uit naar autoverzekeringen. En wellicht volgen reis- en woonverzekeringen in de toekomst ook nog wel.

Ditzo geeft aan dat alle partijen opnieuw onder de loep genomen zullen worden. De verzekeraar wil alleen nog samenwerken met partijen die een relevante connectie hebben met hun producten. Het is nog niet duidelijk aan welke voorwaarden potentiële partners precies moeten voldoen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.