Ads Top

ABN AMRO opent eerste energieneutrale bankkantoor van Nederland

ABN AMRO heeft in Alkmaar het eerste energieneutrale bankkantoor van Nederland geopend. Het pand voorziet zichzelf voor 100 procent van energie. Johan van Hall, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur ABN AMRO, verrichtte woensdagochtend op 11 november de opening. Het kantoor ontving op deze dag een BREEAM Excellent certificaat voor gebouwen, dé Europese norm voor duurzaamheidsprestaties.

De verduurzaming van het pand levert ten opzichte van de huidige situatie een energiebesparing op van 75 procent. Dit gebeurt onder meer met een ecologisch systeem, dat de koele nachttemperatuur van buiten gebruikt om overdag een behaaglijk binnenklimaat te creëren. De dakbedekking zuivert de buitenlucht en dankzij een afwijkende opstelling van de zonnepanelen, wordt meer zonlicht opgevangen.

Johan van Hall, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur ABN AMRO: “Duurzame bedrijfsvoering is een belangrijke ambitie van ABN AMRO. De bank wil in 2017 erkend en herkend worden als duurzame bank. Dit energiezuinige kantoor dient als voorbeeld voor de andere kantoren. De ervaringen die we opdoen in Alkmaar én in onze andere gebouwen, gebruiken we ook in de advisering van onze klanten in de vastgoedsector. Zo kunnen we de verduurzaming in Nederland een impuls geven.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.