Ads Top

Nieuw biljet van 20 euro vanaf vandaag in omloop

Als onderdeel van het Eurosysteem zal De Nederlandsche Bank (DNB) vanaf woensdag 25 november het nieuwe 20 euro-bankbiljet in omloop brengen. In het ontwerp van het nieuwe 20 euro-biljet zijn de verdere ontwikkelingen in de bankbiljettentechnologie verwerkt waardoor het biljet nog beter bestand is tegen vervalsing. De drie belangrijkste nieuwe kenmerken zijn:

1. Voelbare inkt - Voel
Voel de lijntjes aan de linker- en rechterrand van het biljet

2. Portretraam - Kijk 
Kijk en houd het biljet tegen het licht. In het hologram komt in een raampje een portret van Europa tevoorschijn, een figuur uit de Griekse mythologie.

3. Smaragdgroen cijfer - Kantel
Kantel het biljet en zie in het groene glanzende getal 20 een lichtbaan op-en-neer bewegen. 

Het publiek zal het nieuwe 20 euro-biljet vooral in handen krijgen door het opnemen van geld bij geldautomaten of als wisselgeld in winkels. Verder komt het nieuwe biljet in omloop naast de bestaande twintigjes, die geleidelijk uit de roulatie worden gehaald als deze versleten zijn.

Bekijk hier de film over het nieuwe 20 euro-biljet. Bovendien heeft DNB haar echt-of-vals website vernieuwd waarin ook het nieuwe biljet te vinden is. Deze tool legt uit hoe u een eurobiljet snel en eenvoudig kunt controleren. Meer informatie over deze website is te vinden via de onderstaande link.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.