Ads Top

ABN op 20 november naar de beurs

ABN Amro naar 20 november naar de beurs in Amsterdam. Dat heeft de bank vanochtend bekend gemaakt. De plaatsing van 188 miljoen certificaten van aandelen levert tussen de 3 en 3,8 miljard euro op, in het gunstige geval 4,3 miljard. De aangeboden certificaten vertegenwoordigen een vijfde van alle bestaande aandelen ABN Amro. Een aandeel in de bank moet tussen de 16 en 20 euro per stuk gaan kosten.

Na de aankondiging van de beursgang op 27 oktober 2015 heeft de zogenoemde Pre Deal Investor Education plaatsgevonden. De analisten van de begeleidende banken hebben intensief contact gehad met de beleggers over hun visie op ABN AMRO. Deze gesprekken hebben informatie opgeleverd zodat meer richting gegeven kan worden over de bandbreedte van de prijs en de indicatieve omvang van de eerste plaatsing. De indicatieve bandbreedte van de prijs is 16-20 euro per certificaat van bestaande aandelen. De indicatieve omvang bestaat uit de plaatsing van 20% van de certificaten. Met een green shoe van maximaal 15% kan de omvang van de eerste plaatsing uitkomen op 23%.

Nu het prospectus is gepubliceerd, gaat de zogenoemde book building fase van start. De raad van bestuur van ABN AMRO gaat de komende weken op road show om beleggers te interesseren voor ABN AMRO. Vanaf nu kunnen beleggers een order plaatsen. Aan het einde van de book building fase worden de exacte prijs van de certificaten, de omvang van de eerste plaatsing en de toewijzing aan beleggers bepaald. Er vindt een voorkeurstoewijzing van certificaten plaats aan Nederlandse particuliere beleggers. Voor hen wordt ook een informatiebrochure uitgegeven. Het prospectus en de brochure zijn terug te vinden op www.abnamro.com/beursgang.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.