Ads Top

Succesvolle Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) stopt

Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB), in 2010 opgericht en vervolgens ondersteund door een aantal commerciële en maatschappelijke partners: Nibud, PGGM, SNS Bank, SNS REAAL, KPMG en Fonds21, stopt ermee.

De onafhankelijke stichting had tot doel om de financiële zelfredzaamheid onder Nederlandse jongeren te vergroten. Ondanks verschillende pogingen was het niet mogelijk het bestaan van de stichting te continueren. De materialen die WWJB in de afgelopen 5,5 jaar heeft vervaardigd worden overgedragen aan Nibud, NVVK, Stichting samen voor later en Wijzer in Geldzaken. De 4 medewerkers zetten hun carrière elders voort.

Marijke Vos, voorzitter van WWJB: "Ik heb een tweeledig gevoel. Het is wrang en ik ben trots. Wrang omdat ik van mening ben dat je jongeren nooit genoeg kunt helpen bij zo iets ingewikkelds als geld en dat ik echt teleurgesteld ben dat we geen financiële ondersteuning hebben weten te vinden voor WWJB. Trots omdat directeur Thea Hazel-Stals met haar team enorm veel heeft weten te bereiken. Ruim 2 miljoen jongeren zijn online ondersteund en met 700.000 van die bezoekers was ook interactie. In totaal hebben in de afgelopen 5,5 jaar meer dan 230.000 de Geld-typetest gedaan, hebben we jongeren geholpen met hun mobiele telefoonkosten in de hand te houden en hebben meer dan 42.000 studenten een Financieel Studieplan opgesteld."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.