Ads Top

Aanspreken buffers zorgverzekeraars kan 10 euro premie schelen

Minister Schippers zegt dat er een maandelijkse korting van 10 euro kan worden behaald op de zorgpremie in 2016. De financiële buffers van zorgverzekeraars zullen hiervoor gebruikt moeten worden. 

Uit de marktscan van de zorgverzekeringsmarkt in 2015 is een top drie gekomen van redenen waarom mensen niet overstappen naar een andere zorgverzekering. Op de eerste plek staat de reden dat 46 procent tevreden is over de dekking van de totale polis. 30 procent zegt niet over te stappen, omdat ze al heel lang bij deze zorgverzekeraar zitten en 20 procent is tevreden over de service van zijn of haar zorgverzekeraar.

Deze marktscan geeft ook de top drie weer van redenen waarom mensen wel overstappen naar een andere zorgverzekering. Voor 23 procent is de reden van overstap het kiezen voor een zorgverzekering met een lagere totale premie. 14 procent verwacht dat hij of zij andere zorg nodig gaat hebben en 14 procent wil zich bij een collectieve zorgverzekering van een andere zorgverzekeraar aansluiten.

In 2014 maakten zorgverzekeraars 1,9 miljard euro winst op de zorgverzekering. Deze winst wordt gebruikt voor het verlagen van de zorgpremie, maar liefst 73 procent wordt hiervan gebruikt. Minister Schippers van Volksgezondheid wilt dat de premie omlaag gaat door minstens 1,5 miljard euro uit de financiële buffers te gebruiken. Als dit wordt verwezenlijkt, zal dit een maandelijkse korting van 10 euro betekenen op de zorgpremie van 2016.

Het aantal overstappers was in 2015 al gestegen naar 6,8 procent, dit waren 1,1 miljoen consumenten. In 2014 was dit percentage 6,5 procent. "Door de toename van concurrentie zal dit percentage nog weleens fors kunnen stijgen wanneer de aandacht op het reduceren van zorgpremie gevestigd wordt." Volgens mw. Hilmond van www.vergelijken-zorgverzekering.net.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.