Ads Top

ING Commercial Finance voor derde keer best gewaardeerd bij klanttevredenheidsonderzoek

Zakelijke klanten van ING hebben de bank opnieuw hoge waarderingen gegeven bij een onderzoek van zakenblad Incompany. Het onderdeel ING Commercial Finance is volgens het jaarlijkse Incompany 100-onderzoek naar klanttevredenheid als beste uit de bus gekomen. Het is de derde keer dat dit gebeurt: ook in 2012 en 2013 werd ING Commercial Finance door klanten als beste gewaardeerd. Daarnaast scoort in het onderzoek de overkoepelende Nederlandse zakenbank van ING, ING Zakelijk, het hoogst van alle zakelijke banken in Nederland.

Incompany stelt jaarlijks een top-100 samen nadat een onafhankelijk onderzoek is gehouden naar de waardering van klanten voor bedrijven. Klanten gaven ING Commercial Finance een recordcijfer van 7,43, dat daarmee winnaar werd in het segment business finance

In datzelfde segment kreeg ING Zakelijk een waardering van 7,25, en behaalde daarmee de vierde plaats. Daarmee haalde ING de beste scores van alle Nederlandse zakenbanken. ING Zakelijk won eerder dit jaar al de Incompany 500-award, waarbij de bank op basis van onderzoek onder 3000 zakelijke beslissers werd uitgeroepen tot ‘financiële Instelling met de grootste aantrekkingskracht’ en de ‘nummer 1 zakenpartner’.

“We hebben een aanpak ontwikkeld om de wensen van onze klanten een veel centralere rol te laten spelen bij de ontwikkeling van onze dienstverlening. Het is fijn om te constateren dat opnieuw zo duidelijk blijkt dat klanten deze aanpak waarderen,” zegt Annerie Vreugdenhil, directeur ING Zakelijk Nederland. “Aan de ene kant spelen we met technische innovaties in op de wens van klanten om eenvoudige bankzaken makkelijk digitaal zelf te kunnen doen. Maar wat vooral belangrijk is gebleken, is dat we tegelijkertijd inzetten op meer persoonlijk contact met klanten, die daar bijvoorbeeld bij grote of complexe beslissingen veel behoefte aan hebben.”
.
ING Commercial Finance weet zich al enkele jaren te onderscheiden als het gaat om klanttevredenheid. “Wij blijven regelmatig contact houden met klanten, ook nadat een deal is afgerond”, zegt Eric van Berckel. Directeur van ING Commercial Finance. “Hierdoor kunnen we makkelijker inspelen op hun wensen en behoeften waarbij we blijven toetsen of en hoe ze verbetering ervaren. We zijn betrokken en blijven onze interesse tonen aan klanten, en dat waarderen ze.”

Voor de Incompany 100 heeft het onafhankelijke onderzoeksbureau MWM2 zakelijke beslissers uit het midden- en grootbedrijf gevraagd naar hun tevredenheid  over adviesbedrijven in negen sectoren: verzekeringen, management en organisatie, IT, accountancy en belastingadvies, human resources, advocatuur en notariaat, business finance, private banking en corporate finance.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.