Ads Top

Sparen en beleggen gaan hand in hand

Beleggen loont op de lange termijn. Er is een nieuw soort belegger opgestaan, wars van snelle winsten. Sparen is door de lage rente minder populair. Toch is een combinatie van sparen en beleggen nog steeds slim.

Het beleggen in beleggingsfondsen heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Dat zou blijken uit onderzoek door TNS Nipo in opdracht van beleggingsfondsenhuis Schroders. De lage spaarrente heeft er ook dit jaar voor gezorgd dat een kleiner deel van de beleggingen richting spaarrekeningen gaat. Bijna een derde van de beleggers met een vrij belegbaar vermogen van minimaal 50.000 euro heeft geen geld meer op een spaarrekening staan.

Gemiddeld is 36 procent van het vermogen in beleggingfondsen gestoken. Op de spaarrekening staat zo’n 30 procent van het vermogen van beleggers. Bob Homan, hoofd van het Investment Office van ING herkent dit beeld. “Dat is ook niet alleen iets van dit jaar. Al rond oktober 2013 begon het harder te lopen. Door de lage spaarrentes gingen mensen op zoek naar alternatieven.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.