Ads Top

Nieuw crowdfundingplatform Hello crowd!

Samen met Ulule, de grootste crowdfundingsite in Europa, lanceert Hello bank! een nieuw crowdfunding platform. Hiermee wil Hello bank! projecten ondersteunen die sterk scoren op het vlak van ondernemerszin, creativiteit en solidariteit. Hello bank! gelooft dat de toekomst van financiële diensten geënt is op de traditionele bankdiensten met een optimale, volledige klantenervaring, in combinatie met alternatieve bankdiensten (zoals bv. crowdfunding) enerzijds en niet-financiële diensten die relevant zijn voor de klant anderzijds.

Op het Hello crowd!-platform krijgt de formule van crowdfunding via giften - met of zonder tegenprestatie - de voorkeur. Dit betekent dat de eventuele tegenprestatie vooral symbolisch of materieel zal zijn en vaak in verhouding tot het bedrag van de bijdrage. Een ideaal ‘pre-selling’-instrument voor je product/project en een uitstekende tool om een betere zichtbaarheid te krijgen en de marktreactie te testen.

Concreet kan elke meerderjarige Hellocrowd.be een project voorstellen, ongeacht zijn verblijfplaats en nationaliteit. Om aanvaard te worden moet het creatief, vernieuwend of solidair zijn, of van maatschappelijk belang zijn. Projecten moeten een duidelijk omschreven doelstelling hebben en uitmonden in een concrete realisatie. Persoonlijke projecten (aankoop van een auto, huwelijksreis…) komen uiteraard niet in aanmerking.

Een campagne duurt maximaal 90 dagen en er kan maximum 100.000 euro opgehaald worden per project. Het platform hanteert de “alles-of-niets-regel”: als het streefbedrag niet gehaald is, wordt de rekening van de schenkers niet gedebiteerd en krijgt de initiatiefnemer dus geen geld.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.