Ads Top

De Week van de Belegger kleurt groen

De Week van het Duurzaam Beleggen en de Week van de Belegger slaan dit jaar de handen ineen. Beleggers worden daardoor tijdens deze week niet alleen bewust gemaakt van het belang van beleggen, maar krijgen ook inzicht in de talloze mogelijkheden om dat duurzaam en verantwoord te doen. 

De Week van het Duurzaam Beleggen is een initiatief van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO), de enige beleggersvereniging in Nederland die opkomt voor de belangen van institutionele en particuliere beleggers die willen bijdragen aan duurzame ontwikkeling.

Duurzaam beleggen is onmiskenbaar een deel geworden van het universum van de Nederlandse particuliere belegger. Het marktaandeel van duurzaam beleggen stijgt ieder jaar en maakt bijna 10% uit van de markt voor beleggingsproducten. Het door particuliere beleggers geplaatst vermogen in duurzame spaarproducten en beleggingsfondsen bedroeg afgelopen jaar maar liefst 25,1 miljard euro.

Tijdens de BeleggersFair, het sluitstuk van de Week van de Belegger, betreedt een aantal gerenommeerde sprekers het podium voor masterclasses duurzaam sparen en beleggen. Ook wordt het onderzoeksrapport ‘Duurzaam Sparen en Beleggen in Nederland’ gepresenteerd. Dat rapport geeft een actuele kijk op de laatste trends in duurzaam sparen en beleggen. Voor professionals in de financiële sector is dit rapport een baken om op te varen.

De Week van de Belegger vindt plaats van zaterdag 14 tot en met vrijdag 20 november. Tijdens deze week, die voor de eerste keer wordt gehouden, ligt de focus op educatie en informatie. De Week biedt een gevarieerd en inspirerend programma voor iedereen die geïnteresseerd is in of affiniteit heeft met beleggen. De Week van de Belegger wordt op 20 november afgesloten met de Beleggersfair 2015 in de RAI Amsterdam, hét grootste beleggersevenement van Nederland. Het evenement biedt zowel mensen die voor het eerst kennis maken met beleggen als gevorderde beleggers een compleet, leuk en leerzaam programma aan.

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) is de enige beleggersvereniging in Nederland die opkomt voor de belangen van institutionele en particuliere beleggers die willen bijdragen aan duurzame ontwikkeling.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.