Ads Top

Aandelenmarkten hoger op de woorden van Draghi. Start van de eindejaars rally?

De risico's in het beleggingsklimaat nemen wat af nu er ook weer positieve signalen uit China komen en de Fed de eerste renteverhoging voor zich uitschuift. Belangrijk te realiseren dat deze risico's zich ook weer snel kunnen openbaren. Want juist deze risico's waren voor de Fed een belangrijk argument.

Maar een eindejaars rally is ons inziens heel goed mogelijk en we blijven ook in onze algemene beleggingsvisie positief op aandelen. Ten eerste zijn de rentes op de obligatiemarkten historisch laag, waardoor beleggers bijna naar aandelen 'geduwd' worden. Ten tweede blijft ondanks een groeivertraging in opkomende markten, de wereldeconomie gematigd doorgroeien. Ten derde kunnen (vooral Europese) bedrijven daardoor winstherstel laten zien.

En als laatste zijn de waarderingen voor aandelen niet erg hoog, zeker gezien de lage inflatie en rente. Voor beleggers is het daarom belangrijk aandelen in portefeuille te hebben met daarnaast wat liquide middelen om flexibel te zijn. Mochten de risico's weer op de voorgrond treden (en vroeg of laat gaat dat weer gebeuren), dan heb je als belegger de mogelijkheid om daarop te reageren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.