Ads Top

Geen huurtoeslag mogelijk door spaargeld kleinkinderen

Menig opa en oma schenkt bij de geboorte van een kleinkind een geldbedrag of opent een spaarrekening. Hun goede bedoelingen hebben tot hun verbijstering een averechts effect. Ze brengen namelijk hun eigen kinderen in financiële problemen omdat zij geen huurtoeslag kunnen aanvragen. Hoe zit dat? VARA Kassa ging op onderzoek uit.

Cees van den Broek opende bij de geboorte van zijn kleinkinderen een jeugdspaarrekening bij de ASN Bank voor hen zodat ze op hun achttiende verjaardag een mooie spaarpot hebben. Zijn goede bedoelingen worden afgestraft door de Belastingdienst. Zijn dochter moet namelijk enkele duizenden euro's huurtoeslag terug betalen. Het spaargeld van haar zonen telt namelijk mee bij het bepalen van het recht op huurtoeslag. Zij kan dat geld helemaal niet gebruiken voor het betalen van de huur, want het staat op een geblokkeerde spaarrekening.

Dat vindt Van den Broek onrechtvaardig. "Ik heb echt het gevoel van nou, we hebben een leuk cadeau bedacht voor onze kleinkinderen voor als ze wat ouder zijn, maar onze dochter komt ermee in de problemen. Dat klopt niet. Als ik het over mocht doen hadden we dat zo zeker niet gedaan. Het geeft een behoorlijk gevoel van onrecht."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.