Ads Top

Streep door Franse taks verkoop tweede huis

Honderden Nederlanders krijgen definitief geld terug van de belastingdienst in Frankrijk, omdat ze te veel belasting hebben betaald bij het verkopen of verhuren van hun tweede huis in Frankrijk. Het Franse kabinet heeft dat in navolging van de Raad van State in Frankrijk en het Europees Hof van Justitie besloten.

Frankrijk verzwaarde in 2012 de belastingen die niet-ingezetenen bij de verkoop en verhuur van hun tweede huis moeten betalen. Maar de manier waarop dat is gebeurd, is in strijd met Europese regelgeving. Ook buitenlanders moesten hierdoor Franse sociale lasten betalen en dat mag niet.

Ton Steinz van Juridisch Advies Frankrijk en voormalig advocaat bij Steinz & Dijkstra schat dat zo'n zeshonderd Nederlanders duizenden euro's kunnen terugkrijgen. Steinz is gespecialiseerd in juridische kwesties rond vastgoed in Frankrijk. Hij staat ongeveer honderd gedupeerden bij, die recht hebben op bedragen van 5000 tot 140.000 euro. Om geld terug te krijgen moeten mensen bezwaar maken bij de Franse fiscus.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.