Ads Top

Kleimeier benoemd tot hoogleraar Entrepreneurial Finance and Banking

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft mw. dr. Stefanie Kleimeier benoemd tot hoogleraar Entrepreneurial Finance and Banking. Deze benoeming bij de faculteit Management, Science & Technology heeft een omvang van 0,2 fte en een looptijd van vijf jaar. De benoeming gaat in per 1 oktober 2015.

De laatste decennia heeft het onderzoek op het gebied van Finance and Banking een sterke ontwikkeling doorgemaakt. De recente financiële crisis en de daaropvolgende recessie hebben een grote impact gehad op zowel de banken, als bedrijven en consumenten. De financiële wereld ziet zich geconfronteerd met existentiële vragen over de duurzaamheid van hun bedrijfsmodel nu toezichthouders verreikende regulering overwegen. Deze ontwikkelingen hebben ook hun gevolgen voor de ontwikkelingen op onderzoeksgebied. Het vakgebied kent een grote synergie tussen academische innovatie en financiële praktijk. In deze context hecht de faculteit Management, Science & Technology dan ook grote waarde aan een leerstoel Entrepeneurial Banking and Finance, die zich richt op een combinatie van academische en professionele aspecten van dit domein zowel in onderzoek als in onderwijs.

Professor Kleimeier is reeds goed gevestigd in de onderzoekswereld van het finance-onderzoek. Binnen de faculteit zal zij onderzoeksprojecten op het gebied van Finance and Banking initiëren, coördineren en begeleiden. Daarnaast zal ze bijdragen aan het onderwijs op dit vakgebied en als ervaren docente ook een belangrijke bijdrage leveren aan het herontwerp van het curriculum van de Open Universiteit.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.