Ads Top

Maak spreiding van de belastingvrije schenking mogelijk

D66-Kamerlid Steven van Weyenberg wil dat de eenmalige belastingvrije schenking van 100.000 euro voor een eigen woning ook in delen mag plaatsvinden, zo meldt RTL Nieuws.

Vanaf 2017 mag iemand een eenmalige schenking ter hoogte van maximaal 100.000 euro geven aan iemand tussen de 18 en 40 jaar. De ontvanger betaalt geen belasting hierover. Maar dat mag maar 1 keer, het is niet mogelijk om dit in delen te doen en als ontvanger geen belasting te betalen. Dat moet anders vindt Steven van Weyenberg; “Het is mij volstrekt onduidelijk waarom ouders bijvoorbeeld niet nu 20.000 euro mogen schenken aan hun kind voor de aanschaf van een woning en vijf jaar later nog eens 20.000 euro om een stukje van de hypotheek af te lossen. D66 vindt dat een schenker zelf moet kunnen bepalen hoe en wanneer hij wil schenken. Tot dat maximum van 100.000 euro natuurlijk.”

Het kabinet heeft deze regeling in het leven geroepen om de relatief hoge eigenwoningschuld van Nederlandse huishoudens omlaag te brengen en om de aanschaf van een eigen woning makkelijker te maken. Van Weyenberg; “Niet iedereen heeft 100.000 euro op de plank liggen om in één keer te kunnen schenken. Mensen gaan misschien het schenken uitstellen omdat ze bijvoorbeeld toch in 1 keer die 100.000 euro willen schenken, maar dat nu nog niet beschikbaar kunnen stellen. Of ze schenken nu 20.000 euro en daar blijft het dan bij. Het is voor het kabinet een kleine moeite om gespreide schenking van het belastingvrije bedrag mogelijk te maken.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.