Ads Top

ABN AMRO start Digital Impact Fund

ABN AMRO investeert 10 miljoen Euro in start-ups die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten. Frank Verkerk, directeur digital banking: 'Door te investeren in deze bedrijven kan ABN AMRO de kennis, technologie en innovatiekracht van deze bedrijven benutten om haar klanten nog beter te bedienen. De start-ups kunnen op hun beurt profiteren van ónze ervaring, expertise en  netwerk van investeerders. Belangrijker nog is dat ze kunnen groeien omdat hun afzetmarkt groter wordt doordat ze ook onze klanten bereiken.'

De bank investeert in bedrijven die al een product hebben gelanceerd en zich inmiddels in de groeifase bevinden, bij voorkeur Europese FinTechs. Een belangrijk investeringscriterium is dat de startup producten en technologieën ontwikkelt die nuttig zijn voor ABN AMRO klanten of de bedrijfsvoering van ABN AMRO zelf. Het fonds heeft 10 miljoen Euro ter beschikking, het bedrag van een investering ligt tussen de 250.000 en 1.500.000 Euro.

Het oprichten van dit investeringsfonds is een logische vervolgstap voor de bank in haar innovatieen digitaliseringsstrategie. ABN AMRO investeert al in samenwerking met startups door ze in contact te brengen met partijen uit haar netwerk voor investeringen. Daarnaast biedt ABN AMRO faciliteiten en expertise binnen TSO Munt Square, een co-working space voor start-ups in een voormalig ABN AMRO bankkantoor. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.