Ads Top

Compensatiegeld Aegon Koersplan blijft op de plank liggen

Uit onderzoek van ConsumentenClaim blijkt dat tot op heden 3 á 4 honderdduizend Koersplan-gedupeerden nog geen beroep hebben gedaan op de compensatieregeling 2014 van Aegon. Hoewel de gemiddelde vergoeding uit hoofde van de regeling maar enkele honderden euro's bedraagt, raadt ConsumentenClaim gedupeerden aan om dat geld niet te laten liggen. Tot 16 augustus 2015 is het nog mogelijk om de compensatie online aan te vragen. Naast Koersplan geldt de regeling ook voor een serie vergelijkbare producten van Aegon zoals het Mixplan, Vermogensplan en Fiscaal Voordeelplan.

In het tweede kwartaal van 2015 begon Aegon met de afhandeling van de Regeling Spaarbeleg 2014. Stef Smit, directeur van ConsumentenClaim, roept gedupeerden op om de vergoeding te incasseren die voor ze klaarligt. "Uit ons onderzoek blijkt dat zo'n 3 á 4 honderdduizend mensen nog géén beroep op de regeling hebben gedaan. Hoewel de gemiddelde vergoeding van 200 euro laag is, komen we ook compensaties tegen van boven de 10.000 euro. Het is doodzonde als dat geld bij Aegon op de plank blijft liggen. Bij elkaar gaat het om een bedrag van circa 90 miljoen euro." De regeling is vooral interessant voor mensen met een polis die vóór 1 januari 1996 is ingegaan en inmiddels is beëindigd. Driekwart daarvan komt voor een uitkering in aanmerking.

ConsumentenClaim blijft voor een hogere compensatie doorprocederen tegen Aegon. In de lopende collectieve procedure wordt in september een eerste (tussen)vonnis verwacht. Gedupeerden kunnen zich kosteloos aanmelden om met de procedure mee te doen. ConsumentenClaim voert namens de 90.000 leden van de Vereniging Woekerpolis.nl diverse collectieve procedures tegen aanbieders van woekerpolissen, zoals Aegon, Nationale-Nederlanden en Reaal.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.