Ads Top

BTW-verhoging van tafel: last van schouders ondernemers

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn uitermate verheugd dat het kabinetsplan om het lage BTW-tarief voor vrijwel alles te schrappen, definitief van tafel is. De afgelopen dagen werd steeds duidelijker dat hiervoor geen enkel draagvlak was, ook niet in de Tweede Kamer.

"Er valt vandaag een last van de schouders van vele duizenden ondernemers", zegt voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland. "De BTW-verhoging hing hen als een zwaard van Damocles boven het hoofd. Het is goed dat de btw-discussie snel voorbij is, ook voor het consumentenvertrouwen."

De voorzitter van MKB-Nederland prijst de politiek dat ze goed oog heeft gehad voor de negatieve effecten van een btw-verhoging op omzet en werkgelegenheid in een groot aantal branches op de binnenlandse markt. "Het was echt de verkeerde maatregel op het verkeerde moment."

Eerder deze week nog startten MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland met de aangesloten brancheorganisaties de actie 'Zeg nee tegen meer BTW'. "Die wordt nu zo snel mogelijk afgebouwd, want het doel is bereikt." In korte tijd schaarden ruim vijftig branches zich achter de campagne en tekenden duizenden ondernemers de petitie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.