Ads Top

AFM waarschuwt voor drie nieuwe boiler rooms

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft van april tot en met juni 2015 voor drie (vermoedelijke) boiler rooms gewaarschuwd. Beleggers moeten niet ingaan op het aanbod van deze frauduleuze partijen.

Een boiler room is een verzamelnaam voor personen en organisaties die met behulp van gehaaide verkopers naar potentiële beleggers bellen om ze over te halen te investeren in waardeloze of nepaandelen. Beleggers worden onder grote druk gezet om geld naar het buitenland over te maken. Boiler rooms gebruiken vaak betrouwbaar ogende websites. Soms gebruiken ze namen die lijken op die van een bekende financiële organisatie.

Om consumenten te wijzen op specifieke boiler rooms gebruikt de AFM waarschuwingslijsten. Een onderzoek van de toezichthouder zelf kan leiden tot zo’n waarschuwing. Ook neemt de AFM waarschuwingen over van buitenlandse toezichthouders. In het tweede kwartaal van 2015 heeft de AFM gewaarschuwd voor de volgende partijen:
  • WB-Invest biedt de consumenten aan om aandelen Ferrari te kopen. Consumenten moeten een minimum aantal aandelen kopen. Bij verkoop van de aandelen wordt 5 procent van de winst door WB-Invest ingehouden.
  • Runshine Investment Service Europe. De Spaanse toezichthouder (CNMV) heeft eerder voor deze partij gewaarschuwd.
  • Tax Strategies. De Spaanse toezichthouder (CNMV) heeft eerder gewaarschuwd voor deze partij.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.