Ads Top

Delen Private Bank en Oyens & Van Eeghen bundelen de krachten

Delen Private Bank heeft een akkoord bereikt met de aandeelhouders en directie van Oyens & Van Eeghen over de overname van 100 procent van de aandelen van de gerenommeerde Nederlandse vermogensbeheerder. Verwacht wordt dat de transactie, die nog onderworpen is aan de goedkeuring van de prudentiële toezichthouders in Nederland en België, in de loop van het vierde kwartaal 2015 zal worden afgerond. 

Oyens & Van Eeghen werd opgericht in 1797 en is één van de oudste onafhankelijke financiële instellingen van Nederland. Gedurende de afgelopen jaren is het beleid toegespitst op gespecialiseerd vermogensbeheer en fiduciaire advisering van vermogende particulieren, ondernemende families, stichtingen, lokale overheden en institutionele klanten. Per 31 maart 2015 bedroeg het beheerd discretionair vermogen EUR 1,4 miljard waarvan EUR 570 miljoen voor privé klanten en stichtingen. De fiduciaire advisering heeft betrekking op een bijkomend toevertrouwd vermogen van EUR 1,9 miljard. Oyens & Van Eeghen telt 26 ervaren vermogensbeheerders en medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam en 's-Hertogenbosch.

Delen Private Bank en Oyens & Van Eeghen hebben gekozen voor de krachtenbundeling omdat de ondernemingsfilosofie en bedrijfscultuur sterk overeenkomstig zijn. Beide partijen leggen in het kader van hun vermogensbeheer de nadruk op hoog kwalitatieve dienstverlening en discretionair vermogensbeheer. Delen Private Bank maakt dankzij deze overname haar intrede op de Nederlandse markt. Oyens & Van Eeghen zal kunnen rekenen op de kennis en ervaring die Delen Private Bank de voorbije decennia heeft opgedaan bij de uitbouw van haar succesvolle model van discretionair vermogensbeheer voor privé klanten gekoppeld aan hoogwaardig patrimoniaal advies, een performante IT-ondersteuning en een efficiënte fondsenadministratie en backoffice.

Alle medewerkers van Oyens & Van Eeghen blijven volledig ten dienste staan van hun cliënten in de kantoren in Amsterdam en ’s-Hertogenbosch en de gereputeerde naam “Oyens & Van Eeghen” zal ongewijzigd blijven bestaan. De directie van Oyens & Van Eeghen zal versterkt worden met vertegenwoordigers van Delen Private Bank die de verdere groei van Oyens & Van Eeghen volledig zullen ondersteunen in samenwerking met de Delen-organisatie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.