Ads Top

Uw portemonnee per 1 juli

Nieuwe wetten en regels. Op twee momenten in het jaar voert de overheid veel veranderingen tegelijkertijd door. Deze wijzigingen kunnen invloed hebben op uw portemonnee. Een overzicht met belangrijke veranderingen per 1 juli 2015.

“De meeste wijzigingen die dit keer op 1 juli plaatsvinden zijn vooral de jaarlijkse aanpassingen van de cijfers”, zegt Bram van Eijndthoven van het ING Fiscaal Bureau. “Een belangrijke verandering zijn wel de nieuwe hypotheeknormen. Ook met de invoering van de Wet Werk en Zekerheid gaan veel mensen te maken krijgen. Zo worden na een half jaar WW-uitkering alle banen als passend gezien. Dat betekent dat een werkzoekende na zes maanden ook moet solliciteren op banen op een lager niveau.”

Ook de tijdelijke verlaging van de BTW op arbeid bij verbouwen of renoveren van huis of tuin vervalt. Voortaan is het tarief weer 21 procent. “Maar wie zijn woning energiezuiniger wil maken, kan in veel gevallen nog profiteren van de lagere btw”, zegt Van Eijndthoven. “Het btw-tarief voor het aanbrengen van isolatiemateriaal en isolatieglas blijft 6 procent. Dat geldt trouwens ook voor schilderwerk.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.