Ads Top

Zestig procent van de ouderen stapt niet over van zorgverzekeraar

Het aantal senioren dat niet is overgestapt, is 60 procent van de Nederlandse bevolking. Ouderen lijken door onwetendheid over hun zorgverzekering minder snel over te stappen. Ook zijn ze vaak bang dat ze niet worden geaccepteerd bij een zorgverzekeraar. 

Ouderen hebben behoefte aan meer duidelijkheid over een zorgverzekering, meldt het ANBO. Uit hun onderzoek blijkt dat circa zeven op de tien ouderen niet precies weet waar ze terecht kunnen met bepaalde vragen over de zorg. Dit houdt senioren eerder tegen om niet over te stappen, aldus vergelijken-zorgverzekering.net.

Niet alleen door de onduidelijkheid laten senioren het regelmatig afweten om over te stappen, maar ook door de angst dat ze niet worden geaccepteerd bij een nieuwe zorgverzekeraar is een reden. Ze zijn al op leeftijd en hebben eerder hogere zorgkosten, zeker bij een chronische ziekte.

Voor een basisverzekering mogen zorgverzekeraars een senior niet weigeren. De gezondheid van de persoon en de medische geschiedenis zijn hiervoor niet van belang. Alleen bij een aanvullende verzekering mogen verzekeraars senioren wel weigeren op grond van gekregen medische informatie of vragen om een hogere zorgpremie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.