Ads Top

Ruim 100 moeders starten eigen onderneming door microfinanciering


Naar verwachting zullen dit najaar ruim 100 moeders in Indonesië hun eigen bedrijf kunnen oprichten dankzij microkrediet financieringen van Microkrediet voor Moeders (MvM). Deze stichting organiseert van 13 t/m 23 november voor de 7e keer een vrouwelijke leiderschapsreis naar een project dat zij zelf financieren in Indonesië. Met het geld dat een deelnemer betaalt voor de leiderschapsreis starten tien lokale vrouwen een onderneming. Tijdens de reis zien ze daadwerkelijk waar het geld naartoe gaat en ontmoeten ze de vrouwen uit het Amanah-project. De vrouwen in dit project worden begeleid door de lokale partner van MvM die hen ondersteunt en traint op o.a. vakgebied, ondernemen en sparen. Uiteraard is er voor de deelnemers ook ruimte voor ontspanning en kennismaking met de overweldigende cultuur en natuur van Indonesië.

"Deze Female Leadership Journey biedt vrouwen de kans om in een land vol spiritualiteit en diversiteit hun persoonlijke leiderschapsstijl verder te ontwikkelen. Door reflectie en verbinding met zichzelf en de omgeving dragen ze bij aan een betere wereld. De professionele trainers/coaches van LAB voor Leiders leren tijdens de reis hoe je volgens het Multi Dimensionaal Systeem(r) alles van jezelf kunt gebruiken om zowel beroepsmatig als privé meer balans te ervaren, doelen te stellen en resultaten te behalen", aldus Thirza Schaap, directeur van Microkrediet voor Moeders.

Op 15 september. om 18.00 uur is er een inspiratiebijeenkomst in het Koetshuis te Amsterdam. Daar wordt getoond hoe MvM werkt en wordt deze reis en dit leiderschapsprogramma "De Kracht van de Ontmoeting" toegelicht. Meer informatie over het leiderschapsprogramma, de reis en de eerstvolgende informatiebijeenkomst via http://www.microkredietvoormoeders.org/nl/events/female-leadership-journey.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.