Ads Top

'Verkoop VIVAT waarschijnlijk beste optie voor werkgelegenheid'

Deze week werd bekend dat de verkoop van VIVAT aan het Chinese Anbang definitief is. Karin Heynsdijk, bestuurder FNV Finance: "Goed nieuws voor de werkgelegenheid van de werknemers van onder andere REAAL en Zwitserleven." "Anbang is de enige die VIVAT wilde kopen en die bereid is om voldoende kapitaal in het bedrijf te investeren om het als geheel  weer een toekomst te geven."

FNV Finance gaat uit van een lange termijn relatie aangezien Anbang's strategie is om via overnames zijn positie op de Nederlandse en Europese verzekeringsmarkt te verstevigen. "Maar", waarschuwt Heynsdijk. "De aandeelhouder zal verlangen dat de resultaten beter worden. De kans bestaat dat VIVAT-medewerkers alsnog hun baan verliezen en dat is natuurlijk een hard gelag." Eerder heeft de bond een sociaal plan afgesproken met goede werk-naar-werk faciliteiten en een goed financieel vangnet.

De komende tijd  wordt er ook meer duidelijk over de exacte strategie van Anbang en wat dit betekent voor alle onderdelen van VIVAT. FNV Finance gaat dit kritisch volgen en waar nodig afspraken maken in het belang van de medewerkers. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.