Ads Top

Crédit Agricole CIB, HSBC en Rabobank publiceren richtlijnen voor sociale en duurzaamheidsobligaties

Een drietal zakenbanken heeft een nieuw initiatief bekendgemaakt om beleggen in maatschappelijke en duurzaamheidsprojecten een impuls te geven. De voorgestelde Social Bond and Sustainability Bond Appendix (‘SSBA’) bouwt voort op de succesvolle Green Bond Principles (GBP) die in 2014 zijn gelanceerd. Het initiatief is bedoeld om emittenten en maatschappelijk betrokken beleggers vrijwillige richtlijnen te verstrekken voor de ontwikkeling en uitgifte van sociale en duurzaamheidsobligaties (social bonds). Bij de ontwikkeling van deze nieuwe markten moeten transparantie, informatieverschaffing en integriteit vooropstaan.

Crédit Agricole CIB, HSBC en de Rabobank zijn toonaangevende zakenbanken in de markt voor groene, sociale en duurzaamheidsobligaties. De drie banken hebben nu hun kennis en ervaring gebundeld om deze SSBA te ontwikkelen en de tekst gepubliceerd als basis voor discussie met de markt.

SSBA-richtlijnen definiëren sociale en duurzaamheidsobligaties, met als doel de Green Bond Principes aan te vullen en geschikt te maken voor de verschillende doeleinden van deze nieuwe marktsegmenten. De richtlijnen gaan niet alleen over het gebruik van het geld voor maatschappelijke en duurzame projecten, maar ook over een passende rapportage van de maatschappelijke relevantie van deze projecten. Evenals de Green Bond Principles bouwen deze richtlijnen voort op diverse recente eerste uitgiftes van sociale en duurzaamheidsobligaties door verschillende emittenten en bieden ze een referentiekader voor toekomstige emittenten om maatschappelijke en duurzaamheidsprojecten te financieren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.