Ads Top

The Next Big Thing

Denk je eens in dat er een moment komt waarop technologie jouw baan geheel overbodig maakt, dat op een dag het vertrouwen waar financiële instellingen decennialang aan hebben gewerkt in luttele seconden kan worden gereconstrueerd door gebruik te maken van digitale middelen, dat er een door anonieme onbekenden ontwikkeld systeem bestaat dat meer veiligheid, snelheid en transparantie in de financiële wereld mogelijk maakt dan ooit tevoren. Sciencefiction? Absoluut niet. Dat moment is nu. Die dag is vandaag. Dat systeem is de blockchain. Zet je schrap. Zoals internet onze manier van communiceren en informatie delen heeft veranderd, zo verandert de blockchain ons idee van wat waarde is en vertrouwen. De financiële wereld staat straks op zijn kop.

Internet is een netwerk dat is gebaseerd op informatie. We zijn er anders door gaan communiceren, gaan winkelen en, inderdaad, ook anders door gaan bankieren. Het stelt ons in staat om informatie op veel meer manieren te delen. Deze veranderingen zijn over het algemeen geleidelijk ontstaan – met elke technologische ontwikkeling hebben we onze manier van werken steeds iets aangepast. De blockchain is geen geleidelijke verandering. Het is een ware aardverschuiving.

De blockchain is een netwerk dat is gebaseerd op waarde. Het is een platform van complexe algoritmes dat waarde – van cryptovaluta tot vastgoed tot overeenkomsten – op een veilige, transparante en betrouwbare manier opslaat en overdraagt zonder de tussenkomst van derden. Internetbankieren heeft de manier waarop wij communiceren met klanten veranderd, maar door blockchaintechnologie is straks ons huidige bedrijfsmodel misschien wel achterhaald.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.