Ads Top

Twitterdebat met jonge bankiers over cultuur en gedrag financiële sector

Hoe kun je fraaie maar abstracte waarden als betrouwbaar, integer, dienstbaar, betrokken en ambitieus vertalen naar concreet gedrag in je dagelijks werk? Over die vraag bogen meer dan 100 jonge bankiers zich de afgelopen maanden tijdens de Young Financials Dialogen.

In vijf bijeenkomsten werden deze thema’s met prominente sprekers uitgediept. Zo werd met oud minister Piet Hein Donner gesproken over het gedrag dat hoort bij ‘betrouwbaar’ en met sociaal ondernemer Willemijn Verloop over het thema ‘betrokken’. De sessies hebben geleid tot een zogenoemde Gedragskaart Financiële Sector waarin het gedrag dat past bij de gewenste cultuur in de financiële sector wordt beschreven.

De gedragskaart is een uitwerking van de eerder aan minister Dijsselbloem gepresenteerde Cultuurkaart. Op deze Cultuurkaart maken toekomstige leiders in de financiële sector duidelijk hoe de cultuur binnen banken er uit moet zien en volgens welke waarden zij willen handelen. Daaruit bleek al dat jonge professionals bij financiële instellingen zeer betrokken zijn bij vernieuwing van de financiële sector. Zij zijn zich bewust van de noodzaak om in het belang van de klant te handelen  en willen dienstbaar, betrokken en betrouwbaar zijn. Daarnaast zijn zij op een gezonde manier ambitieus – ze willen het elke dag een beetje beter doen - en beseffen zij dat een sector die het vertrouwen van de samenleving wil herwinnen volkomen integer moet zijn.

Op woensdag 15 juli organiseert de website Banken.nl tussen 16.00 en 17.00 uur een debat op Twitter over cultuur en gedrag in de financiële sector. Juliette Heldens (Rabobank)  en Jan Bolle (ING) zullen dan als ambassadeurs van de kaart vragen beantwoorden over de gewenste cultuur en het bijbehorende gedrag in de financiële sector. Zij doen dit op basis van de kaart en vanuit het perspectief van een nieuwe generatie bankiers die pas na de crisis bij een bank zijn gaan werken.

De gedragskaart financiële sector kwam tot stand op initiatief van De Nieuwe Poort in samenwerking met Duisenberg School of Finance, de Argumentenfabriek en de Nederlands Vereniging van Banken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.