Ads Top

Pinnacle koopt grond ING-gebouwen Haarlemmerweg

Projectontwikkelaar Pinnacle gaat de oude kantoorgebouwen van de Postbank/ING transformeren tot woningen. De ambitie is om het gebied Haarlemmerweg, met kantoorgebouwen tot aan Sloterdijk, te ontwikkelen tot een aantrekkelijk woongebied dat mooi aansluit op het Westerpark en de omliggende buurten van West.

Het project ‘Haarlemmerweg’ omvat de beoogde transformatie van de bestaande kantoorgebouwen van ING naar een hoogwaardig woongebied met in totaal 900 woningen; zowel koop als huur.
De gemeente Amsterdam verwelkomt het initiatief. Met dit initiatief kan ruim 60.000 m2 verouderde kantoormeters plaatsmaken voor een woningaanbod, vooral gericht op starters, stellen en singles. Wethouder Bouwen en Wonen Laurens Ivens: “De herontwikkeling van de kantorenstrook zal op deze wijze flink bijdragen aan de invulling van de woningbouwopgave die Amsterdam kent. Het blijkt maar weer dat er grote woonpotentie in leeg vastgoed ligt.”

Gerolf Bouwmeester, voorzitter dagelijks bestuur stadsdeel West: ‘Dit project is heel goed nieuws voor West. Door deze ontwikkeling krijgt Amsterdam er niet alleen meer woningen bij, maar zal het Westerpark nog beter aansluiting vinden bij de omliggende buurten.’

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.