Ads Top

Enorme groei oversluiten leningen

De eerste helft van 2015 heeft Ambtenarenlening maar liefst 42% meer leningen overgesloten dan dezelfde periode van vorig jaar.

Directeur Anja Becker verwacht dat deze uptrend de tweede helft van 2015 continueert. "Het economisch herstel zet door en dat merken wij direct. Mede door het herstel van de woningmarkt en het consumentenvertrouwen heeft Ambtenarenlening de eerste helft van 2015 substantieel meer doorlopende kredieten en persoonlijke leningen verstrekt".

"Men is niet meer bereid om te hoge rentes te betalen. Daarnaast heeft men geen zin in veel papierwerk en lange procedures en er is duidelijk de behoefte om 'zelf aan de knoppen te zitten', aldus Becker.

Ambtenarenlening werkt op execution-only basis, een dienstverlening waarbij de klant alles beslist en de financiële onderneming alleen informeert en orders uitvoert. Ambtenarenlening is geen onderdeel van een bank en daardoor geheel onafhankelijk. Ambtenarenlening bemiddelt in leningen met de laagste rentetarieven van Nederland.

De rentestanden op consumptief krediet, zoals een doorlopend krediet en een persoonlijke lening, kunnen nog verder omlaag stelt Anja Becker van Ambtenarenlening. Zo groeide bij ABN Amro de rentemarge de afgelopen jaren. Onlangs bleek ook uit de eerste kwartaalcijfers van ING dat de rentemarge - het verschil tussen het tarief waartegen een bank geld leent, en uitleent - groot genoeg is om ruimte te bieden voor verlaging van de rente.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.