Ads Top

Pensioen is een kwestie van doen

Hoe is het met jouw pensioen? Het is de vraag die we liever niet horen. Bij de meeste mensen staat dit onderwerp op het lijstje ‘nog te doen’. Tip: haal het van de lijst en begin er nu mee.

De Eerste Kamer is afgelopen week akkoord gegaan met de versnelde verhoging van de AOW-leeftijd. Dat betekent dat de leeftijdsgrens al in 2021 op 67 jaar uitkomt, in plaats van in 2023. Vooral mensen die nu tussen de 59 en 62 jaar zijn moeten er rekening mee houden dat zij flink later AOW krijgen. Dat meldt platform Wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën.

Voor mensen met relatief weinig inkomen en vermogen die voor 1 juli dit jaar met VUT of prepensioen gaan, heeft de overheid een overbruggingsregeling ingevoerd. Wie hier niet voor in aanmerking komt zal zelf maatregelen moeten nemen. Dat kan betekenen dat iemand langer moet doorwerken, stelt Olaf Simonse van Wijzer in geldzaken. “Andere mogelijkheden zijn om een deel van het werknemerspensioen eerder te laten uitkeren, zelf extra te sparen, of kijken of er nog kan worden kunnen bezuinigd.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.