Ads Top

250 miljoen euro extra voor MKB van EIB

Voor MKB-ondernemers en groot zakelijk ondernemers die willen investeren hebben DLL en de Rabobank deze week 250 miljoen euro extra beschikbaar gekregen van de Europese Investeringsbank (EIB). Met deze faciliteit ondersteunt de EIB het herstel van het bedrijfsleven in Nederland en in de rest van Europa. Ondernemers, van MKB tot groot zakelijk, die voor de financiering van hun investering behoefte hebben aan een bancair-krediet of lease en die voldoen aan de criteria kunnen profiteren van een rentekorting tot 0,65%.

“Nu de Nederlandse economie zich herstelt kunnen ondernemers een extra ruggensteun om te investeren goed gebruiken. De vorige EIB tranche van 300 miljoen euro voor bancair krediet heeft geleid tot ruim het drievoudige aan investeringen. Met deze extra steun stimuleren we ondernemers in het MKB en groot zakelijk om te investeren in een gezond bedrijf en daarmee in een gezonde Nederlandse economie", aldus Paul Dirken, directeur Bedrijven van de Rabobank.
  
 Aan DLL heeft de EIB 150 miljoen euro beschikbaar gesteld en aan de Rabobank de overige 100 miljoen euro. Naar verwachting kunnen zeker 250 ondernemers dankzij deze faciliteit een lening krijgen met een aantrekkelijke korting. Milko Wijckmans, algemeen directeur DLL Nederland, over de regeling: “We zijn zeer verheugd de Nederlandse ondernemer opnieuw een rentekorting aan te kunnen bieden voor nieuwe lease-aanvragen voor investeringen. Deze investeringen zijn vaak van vitaal belang voor de ambities van ondernemers. Het doet ons goed op deze manier een bijdrage te leveren aan het Nederlandse ondernemingsklimaat.”
 
De EIB is verheugd dat zij via de Rabobank en DLL met 250 miljoen euro Nederlandse ondernemers kan stimuleren om verder te investeren. Vice-President Pim van Ballekom verwelkomt de overeenkomst: “Het Nederlandse bedrijfsleven heeft de laatste tijd de crisis het hoofd geboden en verdient zeker een steuntje in de rug. De afgelopen vijf jaar hebben we in Nederland bijna drie miljard euro aan leenfaciliteiten voor het MKB uitgezet, waarvan maar liefst 1,2 miljard euro met de Rabobank en DLL. De EIB wil altijd meer doen in Nederland, steeds met het herstel van de groei van de economie voor ogen.” De EIB is de grootste multilaterale lener ter wereld en heeft de 28 Europese lidstaten als aandeelhouders. Indien deze leningen in korte tijd kunnen worden geplaatst, zullen de Rabobank en DLL samen met de EIB kijken of een aanvullende tranche in het najaar van 2015 mogelijk is.

Voor de kortingsregeling komen bedrijven in aanmerking die minder dan 3.000 medewerkers hebben. De regeling staat dus open voor zowel kleine (MKB) als middelgrote ondernemingen. De totale investering mag niet meer dan 25 miljoen euro bedragen.
  
In de afgelopen zes jaar (2009-2015) heeft de Rabobank dankzij een soortgelijke EIB-financiering al aan meer dan 1400 MKB-ondernemers een lening met een aantrekkelijke korting beschikbaar kunnen stellen. Ondernemers die gezamenlijk goed zijn voor zeker 14.000 banen in Nederland. Gemiddeld genomen gaat het om leningen van ca. 835.000 euro. Vooral de agrarische sector en de detailhandel food heeft van deze EIB-faciliteit gebruik gemaakt, maar ook ondernemers uit andere sectoren kunnen hiervan profiteren.
  

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.