Ads Top

Belegger verwacht beter economisch nieuws

De financiële markten waren de afgelopen maand zeer beweeglijk. Angst voor een Grexit zorgde voor flinke koersdalingen die overigens ook snel weer redelijk goed gemaakt werden. Ondertussen schetsen de economische cijfers uit het Eurogebied een positief beeld. Bob Homan, hoofd ING Investment Office: “Wat dat betreft zien de beleggers het erg goed. Weliswaar hebben beurzen wat last van onzekerheid rond Griekenland maar de positieve ontwikkeling van de economie gaat door.”

Het oordeel van de particuliere beleggers over de algemene economische situatie in Nederland van de afgelopen drie maanden is onveranderd, net zoals de houding over de eigen financiële situatie. Er zijn wel meer beleggers dan vorige maand die zien dat de waarde van hun portefeuille de afgelopen drie maanden is gedaald. Nu 17% en dat was vorige maand 9%. En het aantal dat waardestijging waarnam is gedaald van 68% naar 60%. Opvallend is dat twee derde van de beleggers verwacht dat de economische situatie de komende drie maanden verbetert. Dat was vorige maand nog 58%. Over de verwachte ontwikkeling van de eigen financiële situatie of de waarde van hun portefeuille in de komende drie maanden is het sentiment gelijk gebleven.
.
De meeste particuliere beleggers houden zich niet bezig met hun beleggingen, wanneer zij op vakantie zijn. De meerderheid (61%) kijkt überhaupt niet naar de ontwikkeling van zijn of haar portefeuille. Dit was vorig jaar nog 52%. Interessante koersontwikkelingen zijn voor 65% ook geen reden om tijdens de vakantie in actie te komen. Bijna een kwart (63%) zegt wel actief te verkopen of kopen als er tijdens de vakantie interessante ontwikkelingen zijn. De vakantie wordt doorgaans niet met beleggingsgeld bekostigd. Maar 2% betaalt de vakantie grotendeels wel met beleggingsgeld, 11% gedeeltelijk en 84% doet het helemaal niet.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.