Ads Top

AFM eist informatie van Joceka

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 15 april 2015 een last onder dwangsom opgelegd aan Joceka B.V (Joceka), gevestigd op het adres Torenallee 26 08 te Eindhoven. De last onder dwangsom is opgelegd, omdat Joceka tijdens een onaangekondigd onderzoek van de AFM op 14 april 2015 niet volledig voldeed aan de informatieverzoeken van de toezichthouders van de AFM.

Joceka is een marketingbureau, dat onder andere callcenter-activiteiten verricht. Zij benadert potentiële beleggers met het aanbod om zich te abonneren op een financiële nieuwsbrief.

Joceka heeft tijdens het onaangekondigd onderzoek van de AFM niet alle gevraagde gegevens verstrekt. De AFM deed dit onderzoek in samenwerking met de Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin), de toezichthouder op de financiële markten in Duitsland. Daarnaast deed de AFM onderzoek naar een mogelijke overtreding van artikel 2:96 Wft, het verlenen van beleggingsdiensten en/of het verrichten van beleggingsactiviteiten zonder te beschikken over de daarvoor vereiste verguning.

Een last onder dwangsom is een instrument waarmee een onderneming of een persoon wordt opgedragen (gelast) een gedraging te doen of te laten. Als binnen de gestelde termijn niet aan de opdracht is voldaan, dan moet de onderneming/persoon een geldsom betalen. In dit geval probeert de AFM informatie te verkrijgen die nodig is om onderzoek naar een mogelijke overtreding uit te voeren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.