Ads Top

Delta Lloyd beperkt langlevenrisico

Delta Lloyd heeft een transactie afgesloten met Reinsurance Group of America (RGA) om het zogenoemde langlevenrisico op de Nederlandse levensverzekeringsportefeuille te beperken. Dit contract verlaagt de financiële gevolgen van een stijging van de levensverwachting van de polishouders, indien die hoger is dan eerder werd voorzien, en de daaruit voortvloeiende langere looptijd van lijfrente- en pensioenuitkeringen. De duur van het contract is 8 jaar en de waarde van de onderliggende verplichtingen is circa € 12 miljard. Het contract is rechtstreeks met RGA afgesloten en start met terugwerkende kracht per 1 januari 2015.

Bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa: "Dit is de tweede keer dat Delta Lloyd een deel van het langlevenrisico heeft overgedragen aan de herverzekeringsmarkt. Beide transacties, de eerste was in 2014, volgen uit ons solide en efficiënt kapitaalbeheer. Wij onderzoeken voortdurend manieren om onze kapitaalstructuur te optimaliseren en onze balans te versterken; door middel van onze productmix, risicoacceptatie en optimalisatie van onze activa en transacties, zoals we vandaag bekend hebben gemaakt."

De transactie van vandaag heeft een 'notional' van 350 miljoen euro. Dit is de maximale uitbetaling op de einddatum van het contract. De transactie anticipeert op het nieuwe Solvency II raamwerk en heeft een beperkt effect op de IGD-solvabiliteitsratio en het operationeel resultaat gedurende de looptijd. Delta Lloyd heeft in mei de aanvraag voor het toepassen van een intern model voor Solvency II voor de verzekeringsentiteiten in Nederland en België ingediend bij de toezichthouder DNB.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.