Ads Top

Vier nieuwe waarschuwingen voor boiler rooms

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft van januari tot april voor vier (vermoedelijke) boiler rooms gewaarschuwd. Beleggers moeten niet ingaan op het aanbod van deze frauduleuze partijen.
Een boiler room is een verzamelnaam voor personen en organisaties die met behulp van gehaaide verkopers naar potentiële beleggers bellen om ze over te halen te investeren in waardeloze of nepaandelen. Beleggers worden onder grote druk gezet om geld naar het buitenland over te maken. Boiler rooms gebruiken vaak betrouwbaar ogende websites. Soms gebruiken ze namen die lijken op die van een bekende financiële organisatie.
Om consumenten te wijzen op specifieke boiler rooms gebruikt de AFM waarschuwingslijsten. Een onderzoek van de toezichthouder zelf kan leiden tot zo’n waarschuwing. Ook neemt de AFM waarschuwingen over van buitenlandse toezichthouders. In het eerste kwartaal van 2014 is er gewaarschuwd voor de volgende partijen:
  • Harden-Krause Private Equity Ltd.
    Vertegenwoordigers van deze partij bellen ongevraagd beleggers en bieden goudopties aan. Als beleggers daarop ingaan en vervolgens hun belang willen verkopen, moeten ze eerst een bedrag overmaken (een ‘security deposit’) om de verkoop definitief te maken. Dit is vermoedelijk oplichting.
  • Global Brokers Asia.
    Deze partij zegt aan vermogensbeheer te doen.
  • Hoover Bright Independent Finance Advisory.
    Vertegenwoordigers bellen naar verluid ongevraagd beleggers en bieden aandelen in Amerikaanse bedrijven aan. Beleggers moeten echter eerst een bedrag (‘security deposit’) betalen. Dit is vermoedelijk oplichting.
  • Clear Gains Ltd. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.