Ads Top

Coert Beerman beoogd directeur Nederland en Afrika bij Rabobank

Coert Beerman MBA (58) is met ingang van juli 2014 beoogd directeur van Nederland en Afrika bij het internationale bankbedrijf van Rabobank. Hij krijgt de verantwoordelijkheid voor alle wholesale activiteiten in Nederland en Afrika. Dat heeft de raad van bestuur van Rabobank vandaag bekend gemaakt. Beerman is momenteel directievoorzitter van Rabobank Rotterdam. In de afgelopen periode was hij tevens programmavoorzitter Visie 2016, een klantenprogramma waarmee Rabobank inspeelt op de veranderende klantwensen en zich klaar maakt voor de toekomst. Vanwege zijn ervaring met de corporate markt en internationaal georiënteerde bedrijven in de Rotterdamse regio is Beerman bij uitstek geschikt voor deze nieuwe rol.
Coert Beerman begon zijn loopbaan bij de Rabobank in 1983 als senior accountmanager bij Rabobank Schiedam-Vlaardingen. Bij Rabobank Wateringen-Kwintsheul was hij directeur Commerciële Zaken van 1987 tot 1991. Daarna vervulde hij de rol van directievoorzitter bij diverse lokale banken. Sinds 2004 is Beerman directievoorzitter bij Rabobank Rotterdam, één van de grootste lokale Rabobanken. In deze functies heeft Beerman te maken gehad met de grote verscheidenheid in financiële dienstverlening aan zowel particuliere als zakelijke klanten.
Als directievoorzitter van Rabobank Rotterdam heeft hij bijgedragen aan een sterke groei van de bank in alle marktsegmenten. Daarnaast heeft  Beerman in deze periode de betrokkenheid van de bank bij de lokale samenleving versterkt.
Beerman heeft altijd actief deelgenomen aan netwerken en commissies binnen en buiten de bank. Op dit moment is hij nog commissaris bij De Efteling, lid van de Commissie Publiek Belang bij Baker Tilly Berk en voorzitter van de Stichting Vriendenfonds Sint Franciscus Gasthuis Rotterdam.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.