Ads Top

Eigen risico reisverzekering misleidend

Het eigen risico dat bij veel reisverzekeringen voor bagage geldt, is misleidend, dat stelt Reisverzekering.nl. Vaak is een eigen risico per schadegebeurtenis van toepassing. Dat betekent dat bij elke gebeurtenis waardoor schade ontstaat aan bagage, eerst het bedrag van het eigen risico uit eigen portemonnee betaald moet worden. Veel mensen zijn zich hier niet bewust van, waarschuwt Reisverzekering.nl
Wanneer je fototoestel of dure zonnebril bijvoorbeeld wordt gestolen, dan kun je een vergoeding krijgen, mits je hiervoor verzekerd bent. Stel nou dat zo’n zonnebril 150 euro waard is. Wanneer deze gestolen wordt, betaal je bij sommige reisverzekeringen (per schadegebeurtenis) eerst een eigen risico van 100 euro, waardoor je dus nog maar een vergoeding van 50 euro overhoudt. Om een vergoeding te ontvangen van zo’n 50 euro voor je gestolen zonnebril, betaal je dus én de premie voor je reisverzekering én in dit geval een eigen risico van 100 euro.
Bij sommige reisverzekeringen kun je zelf de hoogte van het eigen risico bepalen. In principe geldt dan: hoe lager het eigen risico, hoe meer premie je betaalt. Wanneer je kiest voor geen eigen risico, betekent dat dat je bij een schadegebeurtenis gewoon de vergoeding krijgt uitgekeerd, zonder dat je eerst nog eigen risico betaalt. Je betaalt dan in verhouding wel meer premie voor je reisverzekering.
Op zich is een eigen risico bij een reisverzekering niet erg, als je je er maar bewust van bent. Sophie van der Zee van Reisverzekering.nl legt uit: “Wanneer je een reisverzekering neemt om duurdere bagage te verzekeren is het niet gek dat hiervoor een eigen risico geldt. Aan de andere kant moet je er rekening mee houden dat vaak per type bagage of apparatuur maximale vergoedingen gelden.” Zo bleek al eerder uit onderzoek dat veel reisverzekeringen bijvoorbeeld maar een vergoeding van zo’n 300 euro bieden voor smartphones. En dat terwijl een nieuwe smartphone al gauw 600 a 700 euro kost. Als je dan ook nog eens een eigen risico moet betalen, kom je bedrogen uit.
Een eigen risico is in principe van toepassing per schadegebeurtenis. Mocht je dus beroofd worden, waarbij je fototoestel, zonnebril en smartphone worden gestolen, dan geldt dit als één schadegebeurtenis en is dus eenmalig het eigen risico van toepassing. Let nog steeds wel op dat per type bagage of apparatuur een maximale vergoeding geldt. Gebeurt er tijdens je vakantie meerdere keren iets waardoor jouw bagage schade oploopt of kwijt raakt, dan betaal je per gebeurtenis eigen risico.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.